Ingredienser:

  • 15 g quinoaflager
  • 15 g hirseflager
  • 1 æble/pære i tern
  • Et drys salt
  • 2 æg (rystet sammen i en meljævner eller lign.)
  • Et drys nødder/mandler/frø/kerner eller en skefuld nøddesmør/smør eller en avokado i tern

Sådan gør du:

Quinoa, hirseflager samt evt. pære/æbletern kommes i en gryde og dækkes med vand. Hvis du vil intensivere den søde frugtsmag, koges de med. Hvis du sætter pris på frisk knasende frugt, tilsættes de først på bagefter som topping.

Tænd for blusset på 2-3 stykker, mens du går i bad eller kysser på børn, mand, kvinde eller spejlbilledet. Tilsæt evt mere vand hvis nødvendigt. Når det har kogt op i nogle minutter, tilsættes salt og æggene piskes hurtigt i grøden. Kog grøden op, indtil al ægget er indkorporeret i grøden.

Top med valgt topping og evt frugt hvis det ikke er kogt med.

Note: du kan nøjes med et æg, og bruge det andet i en æg latte kaffe eller matcha. Eller simpelthen at lave en blødkogt æg on the side til grøden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.