Chokolademuffinsmed lutter gode sager            

Ca. 8-12 styks alt efter størrelse på muffinformene.

Til vores sidste fødselsdagsfejring var disse chokolademuffins et kæmpe hit blandt store og små. Og det fede for mig – den sundhedsoptagede mor – er at de faktisk kan betragtes som mildest talt lødig treat. “Melet” er sorte bønner og den søde smag kommer fra dadler og den smule der er i mørk chokolade. Så de er fyldt med fibre, naturlig sødme og endda en god portion vegansk protein.

Bonus nr 2 for mig er, at de er virkelig lette at lave. Ofte kræver bagværk uden mel og sukker, et ton af særingredienser, som er både dyre og besværlige at anskaffe. I disse muffins er der kun sager som vi som regel allerede har, eller som er nemme at få fingrene i.

Jeg er blevet spurgt om de er velegnede til at fryse, og mit gæt er, at det er de. Men ærlig talt- det har aldrig været relevant hjemme hos os, hvor der er et evigt rend af sultne unger og kageglade voksne.

Opskriften er ret nem, så længe man har en god foodprocessor. Uden sådan én, tror jeg ikke at de bliver vellykkede.

Ingredienser:

125 g. sorte kogte bønner

100 g. dadler

60 g. smør eller kokosolie

100 g. mørk chokolade

1/2 dl. kakao

1 nip salt

1/2 tsk bagepulver

1/2 tsk natron

3 store æg eller 4 små

Fremgangsmåde:

Smelt chokolade samt smør over vandbad

Bønner og dadler køres til groft “mel” i en foodprocessor

Kakao, salt, bagepulver, natron og chokolade-smør blandingen tilsættes og køres igennem på foodprocessoren til en ensartet masse. Tilsæt æggene og kør det igennem så de lige akkurat er blandet ind i massen.

Hældes i forme, fyldes lidt over halvt op.

Bages i ca. 20 min ved 180 grader på varmluft.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.