Disse citronboller får mig til at tænke på et engelsk tebord med lemoncurd og agurkesandwich.

Man kunne sagtens lave dem mindre flade, disse blev så flade, at de var svære at dele i to.

Jeg smurte mandeldip ovenpå, hvilket var virkelig lækkert. Smør, gedeost, marmelade eller avokado er også helt oplagte muligheder.
I denne omgang spiste jeg dem til morgenmad, men de passer også rigtig godt til en god kop kaffe eller te.

Det skal du bruge til citronboller (11-15 stk.)

  • 6 æg
  • 90 gram af den faste del af en kokosmælk*
  • 1 citron, fintrevet skal og saft heraf
  • 45 gram kokosfiber
  • 1,5 spsk fiberhusk
  • 3 spsk sukrin gold (eller vælg dit yndlings sødestof)
  • 3 tsk kardemomme
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk natron (hvis du ikke har natron, så tilsæt 1 tsk bagepulver i alt i stedet)
  • 1/2 tsk salt

Sådan gør du

Hæl alle ingredienserne i en skål, og blend det godt sammen med en stavblender. lad det stå ca. 5-7 minutter og sætte sig.
Massen er nu ret tyk og luftig.
Sæt dejen med to spiseskeer på en bageplade med bagepapir. Jeg trykkedede mine lidt flade denne gang, og det skulle jeg nok ikke have gjort, for så ville de være mere bolleagtige.

Bages til gyldne og faste ved 165 grader varmluft

* Sæt en dåse øko kokosmælk på køl ca 2 timer inden du skal bruge den. De fleste kokosmælk vil dele sig i to. Den fede faste kokosfrugt del øverst, kokosjuicen nederst.

Mandeldip

  • 3 spsk. mandelsmør
  • 1,5 spsk. citronsaft

Rør de to ingredienser sammen til det bliver en jævn masse, smag til, måske skal du tilsætte en smule citronsaft mere. Jeg elsker den syrlige citronsmag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.