Denne halloween kage kræver lidt forberedelse. Dels skal cashewnødderne skal i blød i min. 2,5 timer, og dels skal kage i fryseren for at lagene skal sætte sig. Til gengæld kan den holde sig længe på frys, hvilket gør, at man kan forberede kagen i gooood tid inden eventuelle halloweenagtige typer banker på døren.
Bunde:
- 100 gram mandler
- 200 gram dadler
- 75 gram solsikkekerner
Ovenstående hakkes godt i en foodprocessor eller minhakker
- 300 gram revne gulerødder
- 3 tsk kanel
- 2 tsk kardemomme
- 1 tsk tørret ingefær
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
Ovenstående blandes med den hakkende mandel/dadel/solsikkekerne masse
- 50 gram smeltet smør
- 50 gram smeltet kokosolie
- 4 æg
Ovenstående blandes med den resterende masse
Dejen deles i to ved at hælde den ligeligt i to springforme, enten smurt eller beklædt med bagepapir. Hvis du kun har én springform, kan de sagtens bages efter hinanden.
Bages ved 175 varmluft i ca 35 minutter. Tjek gerne med en kødnål eller lign. om den er bagt igennem.
Appelsincreme:
- 1 spsk/15 gram kakaosmør (smeltet ved svag varme)
- 1 spsk/15 gram kokosolie (smeltet)
- 100 gram cashewnødder (lagt i blød i vand min. 2.5 timer)
- 2 øko appelsiner saft + skal
- 4 spsk. honning
- 2 bananer
- 1 knivspids salt
- 2 tsk fiberhusk
Orange farve efter behov. Jeg brugte orange slikfarve fra Urtegaarden udvundet af paprikafrugt. OBS: Du kan også bruge gulerodssaft.
Det hele køres længe i en foodprocessor, til massen er helt glat. Hældes i en skål og stilles på køl. Når bundene er helt afkølede, placeres den ene i en springform igen. Ca. 1/2 af appelsincremen hældes i, og fordeles ud over bunden. Bund to, placeres forsigtigt ovenpå. Trykkes forsigtigt til, så den forhåbentlig bliver nogenlunde i vatter.
Resten af appelsincremen fordeles jævnt på den øverste del. De tre lag, der nu udgør kagen, sættes i fryseren.
Fryses min. 3-4 timer, men kan uden problemer være der i 3-4 uger.
Tag kagen op ca. 2-3 timer før den skal spises, og pynt med grå dutter og heksehat.
Grå heksehat plus dutter:
- 1/4 liter fløde
- Sort slikfarve (Igen fra Urtegaarden, udvundet af brændt bark fra lindetræer)
Fløden piskes og den sorte farve tilsættes. Og så er det ellers bare med at slå dit indre græskar løs og dekorer kagen med en heksehat i midten og små dutter rundt om kagen (eller hvad du nu synes er mest halloweenagtigt).