Tricket med at få bønner til at smage godt i salater er at marinere dem, så snart de er færdige med at koge og vandet er hældt fra.

Varmen gør, at marinaden trækker bedre ind i bønnerne. Her er brugt butterbeans, som er en af mine all time favorit bønner. De er faste og bløde på samme tid, hvis man får dem op af kogevandet på rette tid.

Ingredienser

  • 170 gram kogte butterbeans
  • 1/4 lille rødkål, snittes fint. Gerne på et mandolinjern
  • 3 store buketter blomkål, delt i mindre stykker
  • 1 stor gulerod, skåret i tykke mønter
  • 1 æble, skåret i små tern

Marinade:

  • 1 stor spsk. peanutbutter (smooth)
  • 2 tsk (med top) grovkornet sennep
  • 1 tsk (med top) stærk dijonsennep
  • 3 spsk tamari (jo mørkere og kraftigere jo bedre)
  • 4 spsk æblecidereddike

Marinaden rystes sammen i en meljævner og hældes udover de nykogte butterbeans. Lad dem stå og trække, mens du ordner grøntsagerne. Derefter samler du salaten.

Salaten kan sagtens udgøre et måltid i sig selv, eller spises sammen til fx. bagte rodfrugter, quinoa, et stykke kød eller lign.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.