Jeg er altid i gang med at udvikle nye måder at gøre bælgfrugter lækre på. Jeg er efterhånden blevet en stor fan af at udskifte mit animalske protein med vegetabilsk.

Dermed gør jeg både planeten, dyrene og min krop en tjeneste. Æg bruger jeg dog en del af. Og det med god samvittighed. Vi har selv nogle glade og kække (satser jeg på) høns, og dermed frisklagte og hjemmelavede æg.

Ingredienser (første del)

 • 1 stort løg (eller 2 små)
 • 3 gode fed hvidløg
 • En stor håndfuld frisk salvie
 • 200 gram squash
 • 75 gram mandler

Sådan gør du

Tænd ovnen på 185 grader varmluft/200 grader alm.

Alt ovenstående hakkes fint i en foodprocessor. Alternativt i hånden/mini hakker, eller lign. Herefter tilsætter du nedenstående ingrediensrt og blender med. OBS på konsistensen. Jeg synes, at de er bedst med noget struktur i det.

Ingredienser (anden del)

 • 650 gram kogte kikærter
 • 3 tsk tørret rosmarin
 • 2 tsk salt
 • friskkværnet peber
 • 1 tsk bagepluver
 • 1 tsk natron
 • 1 spsk fiber husk
 • 3 æg

Delledejen hældes i muffinsforme (jeg har selv nogle nemme nogle fra Silikomart, der skulle være ganske fri for skadelig kemi. Formene behøves ikke at smøres, og dellerne er nemme at få ud i et stykke).

Hvor lang tid de skal have, kommer an størrelse på formene. Mine mellem til store forme fik 40 minutter.

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.