Dadel-mandel kugler er en populær treat i vores hjem. Det gode ved dem er, at de kan varieres i det uendelige. Den klassiske med kakao er altid et hit, men denne lakrids-citron-kugle er også virkelig god. Sød, salt og syrlig. En anden god ting er, at de helt lovligt kan tilføjes ungernes madpakker. I perioder spiser mine børn ikke meget af deres madpakker, men hvis disse kugler er i, kan jeg være helt sikker på, at de i hvert fald er spist. Og så formoder jeg, at resten af dagen går lidt bedre, end de dage hvor madpakken nærmest efterlades urørt, og sulten stilles med snobrød i SFO’en.

Til en omgang lakridskugler bruger jeg følgende:

  • 300 gram udblødte mandler (hasselnødder kan også De giver en mere nøddeagtig smag)
  • 200 gram dadler (jeg eksperimenterer til stadighed med at sætte mængden af dadler ned og mængden af mandler op)
  • Fintrevet skal og saft af en saftig øko citron
  • 1-2 spsk lakridspulver (alt efter hvor store lakridselskere der skal spise dem)
  • 1/2 tsk vaniljepulver

Alle ingredienserne kommes i en (gerne god og stærk) foodprocessor, og så kommer det egentlige besvær: at rulle dem til kugler, og vende dem i lakridspulver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.