Denne morgenmad vender jeg tilbage til igen og igen. I øjeblikket spiser jeg dem hver morgen, med små variationer med hensyn til krydderier og frugt. Men min basis opskrift ser ud som den du får herunder. Det skal siges, at det jo ikke er muffins i gængs forstand. De er ikke vildt søde, og de er sunde og gør det ud for et fuldgyldigt morgenmåltid.

Ingredienser til morgenmuffins:

  • 2 spsk/ 15 gram hirseflager
  • 1.5 spsk/ 15.gram quinoaflager
  • 1 stor spsk/ 30 gram peanutbutter
  • 2 æg
  • 2 små eller 1 stor banan – jo mere leopardplettet (aka moden),  jo bedre
  • 8 mangotern, gerne fra frost
  • en håndfuld blåbær, gerne fra frost
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemomme
  • 1/4 tsk stødte nelliker
  • 1/4 tsk salt

Sådan gør du:

Alle tørvarerne blandes i en skål. Banan tilsættes og moses rundt. Æggene tilsættes og det hele blandes rigtig godt rundt.

Skal stå og samle sig i min. 15 minutter. Kom en lille spsk. dej i muffinsforme. Mine forme er ikke så store, og jeg får 8 morgenmuffins ud af det. Læg en mangotern oveni hver klat dej. Fordel resten af dejen ovenpå mangoternene. Derefter fordeler du blåbærrene øverst. Du kan evt. trykke dem lidt ned.

Sættes i en kold ovn (så spare vi lidt strøm), tænd for 180 grader på varmluft og bag dine morgenmuffins i ca. 20-25 minutter. Afkøl dem en smule inden du tager dem ud af formen.

Når jeg er god, så laver jeg dejen om aftenen og stiller den i køleskabet natten over. Så har den trukket godt, og det går rigtig hurtigt om morgenen. Når jeg er rigtig god, så måler jeg tørvarene af til mange dage og hælder i små glas. På den måde har jeg nem morgenmad klar til mange dage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.