Her er opskriften på en dip, spread eller smørepålæg med tun og ansjos. Dippen kan anvendes på mange forskellige måder.
Først og fremmest smager det rigtig godt. Derudover er dippen fyldt med gode og sunde makro- og mikronæringsstoffer. Heriblandt omega 3, selen, calcium, jern, A vitamin, D vitamin, E vitamin, en masse gode fibre og proteiner.
Ingredienser
- 550 gram kogte butter beans
- 1 dåse tun
- 6-8 ansjos fileter
- 1 rødløg
- 1 stor håndfuld persille
- 1-2 citron (saft heraf)
- 2 spsk tahin
- Evt. vand eller olivenolie (alt efter hvor fed du ønsker dippen)
- salt og peber
Sådan gør du
Ovenstående blendes godt. Tilsæt vand eller olivenolie, hvis det virker for tørt. Dippen smages herefter til ved at tilsætte samt og friskkværnet peber.
4 spsk. kapers røres i med håndkraft.